Smaken av gode minner

 

 

På gården produseres det bær, frukt og grønt for salg......

 

... og det vi ikke selger som fersk spiseklar vare lager vi til andre spiselige ting. Mange får umiddelbart minner om barndom, og bestemor, når de smaker på hjemmelaga bringebærsyltetøy eller drikkene vi selger som Dyrebare Dråpar. Med på kjøpet får du altså en god porsjon nostalgi. En av grunnene til den gode smaken er at produksjonen er mye håndarbeid, det produseres etter tradisjonelle metoder i små porsjoner for best å bevare farge og smak i bær og frukt. Smaken av ekte mat!

Produkter


Drikkevarer - 2023: Dyrebare Dråpar er en drikk for fine anledninger såvel som til hjemmekos. De  fine røde drikkene lages ved kaldpressing av bær, tilsettes vann og sukker til bærnektar. Fins i 3 varianter og leveres på flaske. Jordbær&Rabarbra, Jordbær& Bringebær, Bringebær.

Plomme, og Eple, har vi også som drikke og begge tappes både på flaske og BIB! Gode drikker både kalde og varme, bare prøv.Foto: A.Fykse

 

Syltetøy - 2023: Syltetøy er sesongvare, lages i beskjedne mengder og kan være utsolgt. oLaget av bær og frukt fra egen gård, varmes opp til 85 grader og tilsettes  syltepulver og så lite sukker som mulig. Finnes i varianter av Bringebær, Solbær, Plomme og Eple.


Foto: A.Fykse


Gelé 2023: Lages på bestilling av solbær. – Solbæra vi dyrker er av sorten Ben Tron, snakfulle store solbær. Gele lages ved at væra dampsaftes, deretter tyknes saften med pektin (av eple og sitron) slik at sukkermengden kan reduseres. Det gir produktet frisk smak og flott farge!


Foto: A.Fykse

Frukt

 

Eple 2023: sesongvare

På garden har vi sortene Katinka, katja, Nanna, Rød Prins, Discovery, Gravestein, Karen Schneider, Bramley Seedling og Elstar - alle gode sorter med ulik modningstid. Det vi ikke selger presses til eplemost og eplesider!

 

 

 

Pære 2023:

Nå for tiden er det Celina det er snakk om. Den røde pæra tåler lagring mye bedre enn alle andre norske pærer hittil! Vi er glad i dessert og har andre sorter til hermetisering; Ingrid, Anna, Ingeborg, Grev Molkte, Fritjof, Herzogin Elza og Herrepære (og sikkert noen til) Spør etter Celina!

 

Plomme 2023:

Vi har Opal, Mallard, Reeves, Jubileum og Victoria. Alle sortene  er gode spiseplommer, gir godt syltetøy og delikat plommetoddy/gløgg. Min favorittplomme er Reeves!